close

Contact rapid

clinica veterinara,clinica veterinara cluj,consultatii clinice veterinare ,consultatii clinice veterinare cluj,identificare cu microcipuri si pasapoarte ,identificare cu microcipuri si pasapoarte cluj,stomatologie veterinara,stomatologie veterinara cluj,oftalmologie veterinara,oftalmologie veterinara cluj,dermatologie veterinara,dermatologie veterinara cluj,terapie intensiva veterinara cluj,interventii chirurgicale veterinare,interventii chirurgicale veterinare cluj,examene paraclinice veterinare,examene paraclinice cluj,pensiune canina si felina,pensiune canina si felina cluj,cosmetica felina si canina,cosmetica felina si canina cluj,fizioterapie veterinara ,fizioterapie veterinara cluj,stomatologie veterinara,stomatologie veterinara cluj | clinica veterinara,clinica veterinara cluj,consultatii clinice veterinare ,consultatii clinice veterinare cluj,identificare cu microcipuri si pasapoarte ,identificare cu microcipuri si pasapoarte cluj,stomatologie veterinara,stomatologie veterinara cluj,oftalmologie veterinara,oftalmologie veterinara cluj,dermatologie veterinara,dermatologie veterinara cluj,terapie intensiva veterinara cluj,interventii chirurgicale veterinare,interventii chirurgicale veterinare cluj,examene paraclinice veterinare,examene paraclinice cluj,pensiune canina si felina,pensiune canina si felina cluj,cosmetica felina si canina,cosmetica felina si canina cluj,fizioterapie veterinara ,fizioterapie veterinara cluj,stomatologie veterinara,stomatologie veterinara cluj - Program
Luni - Vineri: 09:00 - 12:00 si de la 13.00 - 20.00; Sambata 10.00 - 15.00
close

Formular de comandă

  Nume (obligatoriu)
  E-mail (obligatoriu)
  Telefon (obligatoriu)
  Observații

  Extracţii dentare

  Mirosul neplăcut al respiraţiei câinelui este o problemă pentru proprietar şi de multe ori semnul unor probleme medicale ale câinelui. Faptul că un câine are mai mereu gura întredeschisă face ca acest miros să fie foarte uşor de depistat. Un proprietar responsabil va privi acest lucru ca pe un semn că a venit momentul, cam tarziu de altfel, pentru un consult medical de specialitate. Problema poate fi generală sau locală.

  Programează un consult

  Cauzele pentru o astfel de problemă pot fi diverse, de la probleme generale la probleme locale.

  În categoria problemelor locale se numără:

  • Inflamațiile gingiei (gingivitele), placa dentară, tartrul, cariile, abcesele dentare, tumorile cavității bucale, periodontitele sau corpii străini reținuți la nivelul cavității bucale.

  În general, punctul de plecare către toate aceste neplăceri este placa bacteriană. Ea se formează ca urmare a înmulțirii bacteriilor, din cavitatea bucală a bietului cățel, pe seama alimentelor sau resturilor de alimente rămase printre dinți, asta în cazul în care cățelul nu este spălat pe dinți, întocmai cum se întâmplă la oameni. Reacțiile biochimice de la nivelul plăcii bacteriene favorizează depunerea mineralelor, apărând astfel tartrul.

  Tartrul poate fi sub forma unor depuneri galbene-maronii ce pot varia în dimensiuni, de la mărimi abia perceptibile până la adevărate „platose” ce îmbracă tot dintele, „ascunzându-l” sub acest depozit monstruos. Este inutil de adăugat că odată cu placa bacteriană și tartrul apare și inflamația și durerea la nivelul gingiilor (gingivita). Partea mai puțin știută este că, odată cu tartrul și gingivita, după un timp, gingia începe să se retragă de pe dinți, descoperind astfel părțile sensibile ale dinților, favorizând cariile dentare, abcesele și chisturile radiculare, mișcarea din alveolă a dinților și, până la urmă, pierderea lor.

  Însă până ca dinții să fie pierduți, câinele suferă cumplit, durerea fiind severă (știm cu toții, nu?), va mânca mai puțin sau deloc, va alege alimentele moi, va slăbi, se va umfla pe unde va dezvolta vreun abces, ar putea să sufere și o afectare a sinusurilor sau ochilor, va fi irascibil iar infecțiile localizate la nivelul danturii și gingiei ar putea să se deplaseze și în alte locuri din corp, provocând inflamații serioase la nivelul articulațiilor, inimii sau rinichilor!

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
  Detalii Am înțeles